Чи вірять європейці у Бога?

Наштовхнувся на цікаві статистичні дані "Євростату" 2005 року, що були зібрані для Європейської комісії, яка здійснює моніторинг еволюції і розвитку суспільної думки, релігійних, культурних, політичних вподобань, поглядів на різні аспекти життя і тому подібне.

Зацікавила мене відповідь європейців на питання "Чи вірите ви в Бога", до неї я намалював мапу:


Несподіванок для мене було декілька, занадто низька кількість віруючих в Естонії і Чехії, дуже цікаво з чим це пов'язано. Натомість не очікував побачити значної кількості віруючих в Німеччині та Норвегії, я гадав войовнича пропаганда остаточно знищила їхній дух. Все інше цілком передбачувано, вмираюча Франція з Нідерландами, сильні позиції релігії в Іспанії, Італії, Ірландії, Австрії, Польші та православному світі.

Далі таблиця і ще декілька питань:

             
                                                                 
Тішить, що серед віруючих знову велика частка молоді, не так вже й давно, після покоління "хіппі", ситуація була доволі критична.

Також цікаво, що серед віруючих людей більшість тих, хто задається питанням про сенс життя та вважає, що людство має захищати природу навіть ціною уповільнення прогресу.. Більшості ж атеїстів, судячи з опитування, подобається жити одним днем.

Цікавим є, що не дивлячись на перемогу фемінізму в Європі, звичайні європейці в більшості й досі вважають вищу освіту та забезпечення сім'ї прерогативою чоловіка, а покликанням жінки - народжувати дітей та опікуватись ними. Правда реалізувати такі "сміливі" ідеї мало хто в тому світі наважується.

This entry was posted by Unknown. Bookmark the permalink.

Leave a Reply